top of page
  • Foto van schrijverRadja

6 dingen die je huwelijksfotograaf kunnen helpen bij de voorbereiding


Je hebt je kennismakingsgesprek met je fotograaf achter de rug en je weet dat hij de perfecte match is! Hij past netjes in uw budget maar nog belangrijker is dat zijn stijl aansluit bij wat je wil. De volgende stap is de verdere voorbereiding om het je huwelijksfotograaf iets gemakkelijker te maken. Ik heb een klein lijstje gemaakt met 6 dingen die je je trouwfotograaf kan bezorgen zodat hij jullie huwelijk goed kan voorbereiden.

 

1 - Lijst van leveranciers

Ja, dat klopt. We hebben graag een volledig overzicht van alle leveranciers.. gaande van wie de cake bakte tot waar jullie je schoenen hebben gekocht. We weten het graag allemaal! Zo'n lijstje helpt ons om relaties met andere huwelijksleveranciers op te bouwen. Met sommigen hebben we wellicht reeds al samengewerkt. Sommigen zijn misschien nog heel nieuwe in de sector. Indien iedereen elkaars contact heeft gaat de communicatie uiteraard vlotter. Wanneer we ze nodig hebben over iets, of we willen ze taggen op Instagram.. dan hebben we ons spiekbriefje om ze correct te taggen. Een andere reden voor de leverancierslijst is zodat we ze credit kunnen geven wanneer we een huwelijksreportage online plaatsen, bv in een blog. Dit is voor iedereen gemakkelijk.. ook voor toekomstige bruiden.

Hint: noteer ook hun instagramaccounts, zodat we correct taggen bij het uploaden.

2 - GSM-nummer van jullie rechterhand

Wie wordt jullie rechterhand tijdens jullie huwelijksdag? We hadden graag die naam en nummer gekregen! Wanneer we vragen hebben, zouden zij de antwoorden moeten hebben. Zij weten of we op schema zitten.. of we een beetje achterlopen. Zij weten wanneer de bruidstaart komt, wanneer de openingsdans begint, zij zijn ons aanspreekpunt tijdens de dag. Zo kunnen jullie zelf rustig van je dag genieten.

Hoewel dit de taak is van je weddingplanner, is het toch gemakkelijk om ook een bruidsmeisje als contact op te geven aan ons. Zij weten van wie we zeker een portret moeten maken, zij weten waar de bedankjes staan en wie wat als verrassing heeft gepland.

3 - Tijdlijn

Dit is natuurlijk heel belangrijk. Om telkens voorbereid te zijn op wat gaat gebeuren, wanneer en waar, hebben we een tijdlijn nodig. We bekijken deze op voorhand en beslissen dan wanneer we de portretten gaan maken, wanneer de groepsfoto's, de details enz. Zo kunnen we de dag zelf zo soepel mogelijk laten verlopen.

4 - Verrassingen

Gaan jullie een epische Dirty Dancing-lift doen tijdens jullie openingsdans? Gaat er een goochelaar de schoonmoeder laten verdwijnen? Laat het ons weten!! Ik beloof je dat we zeker een geheimpje kunnen bewaren... We moeten gewoon weten wat er gaat gebeuren, zodat we ons kunnen voorbereiden. Zulke momenten dragen bij aan de sfeer op jullie huwelijk en wij willen niets missen!

5 - De groepjes

Op jullie huwelijk zullen wellicht gasten zijn vanuit verschillende delen uit jullie leven. Met wie willen jullie zeker op de foto? Zijn jullie close met bepaalde personen? Willen jullie een foto van enkel de grootouders? Dat moeten we allemaal weten. Voor de groepsfoto's moeten we ook weten of er 'drama' in de familie is. Broers die niet met elkaar op de foto willen.. zijn er gescheiden koppels aanwezig? Is er iemand overleden. Zulke dingen te weten, maakt het voor ons soms een stukje gemakkelijker.

6 - Zeker-Wel en Zeker-Niet lijstje

We hebben al heel wat huwelijken gedaan en weten soms beter dan het bruidspaar zelf wat ze wel en niet op de foto willen hebben. Maar een zeker-wel en zeker-niet lijstje maakt het voor ons ook gemakkelijk. Op je zeker-wel lijstje zet je je top 5 van dingen die je in je trouwalbum wil. Op dat lijstje kan je bijvoorbeeld een design-detail zetten waar je erg trots op bent of een groepsfoto die je liefst groot op 2 pagina's hebt.

Op de zeker-niet lijst zet je wat je liever niet op foto hebt. Wij maken foto's van jullie, je zaal en je gasten.. de hele dag lang. Is er iets wat je liever mijdt? Heb je een tattoe op je arm die je niet graag meer ziet? Misschien is er wel een gast die telkens de show steelt maar die je liever niet op foto hebt.. Laat het ons weten! Alles wat je ons laat weten zorgt ervoor dat we uw huwelijksreportage in elkaar kunnen steken zoals jij het wil. Uiteraard kunnen wij ook hier geheimpjes bewaren! ;)

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page