top of page
 • Ben je verzekerd?
  Mijn materiaal is verzekerd, ik heb een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en al mijn foto's worden in de cloud bewaard tot 3 maanden na het huwelijk (maar meestal langer).
 • Hoe kunnen wij je boeken?
  Bel me, schrijf me, laat me vlug iets weten! Ik sta steeds paraat om al jullie vragen te beantwoorden. Je kan ook mijn contactformulier invullen. Het liefst spreek ik even af met jullie om elkaar te leren kennen. We kunnen ergen een koffietje gaan drinken in de buurt van waar ik woon (Zoersel). Ik vind het zelf belangrijk dat er een klik is tussen ons. Als huwelijksfotograaf spenderen we ten slotte heel veel tijd samen op jullie huwelijksdag. Indien ons kennismakingsgesprek goed verloopt en jullie beslissen om mij in te schakelen als jullie trouwfotograaf, maken we een overeenkomstje op met wat praktische zaken in. Om jullie huwelijksdag in mijn agenda vast te leggen, vraag ik een reserveringskost van 250€. Die reserveringskost wordt van de uiteindelijke factuur afgetrokken. Mijn prijzen kan je hier terugvinden.
 • Hoe omschrijf jij zelf je stijl van fotografie?
  In grote lijnen kan je mijn stijl omschrijven als journalistieke huwelijksfotografie. Er zijn echter nog wel andere termen om mijn stijl te omschrijven. Zijnde: candid, reportage, vintage, retro.. om er maar een paar te noemen. Als journalistieke huwelijksfotograaf probeer ik je trouwdag op een informele en niet storende manier in beeld te brengen. Zo kan ik de mooie momenten vastleggen in een natuurlijke flow. Koppels die niet graag poseren, zijn bij mij aan het juiste adres. Ik zorg ervoor dat jullie als jezelf op de foto staan, zonder ongemakkelijke poses. Laat me zeker weten welke stijl je zelf uit wil. Dan houd ik daar gedurende de dag zelf rekening mee. Vaak is enkel een andere nabewerking nodig om een bepaalde stijl te creëren. Boho huwelijksfotografie is tegenwoordig één van die nieuwe trends waar veel vraag naar is.
 • Kunnen we je boeken voor een destination wedding?
  Ik doe huwelijksreportages in heel België. Een huwelijk in het buitenland heb ik nog niet gedaan. Maar uiteraard wil ik jullie graag vergezellen in het buitenland. Indien je dit overweegt, neem dan contact met me op om een prijs op maat te bespreken.
 • Doe je ook destination huwelijksfotografie?
  Ja, indien je een huwelijk in het buitenland wenst te organiseren mag je me zeker contacteren voor een kennismaking en een offerte op maat.
 • Kunnen we ook groepsfoto's maken? Of portretten van gasten?
  Ah ja natuurlijk! Meestal doe ik dat tijdens de receptie. Op jullie locatie zoek ik dan ergens een mooi plekje met een goeie lichtinval. We nemen een groepsfoto en dan nog enkele van de gasten apart. Meestal bruidskoppel met de ouders, dan eentje met de getuigen, enkele van de bruidsmeisjes en de bruidsjonkers en eventueel nog van de bruidskinderen.
 • Hoe ben jij anders dan andere huwelijksfotografen?
  Eerst en vooral, passie, aandacht voor detail en ik sta klaar voor jullie van het eerste contact totdat alle foto's netjes zijn afgeleverd en uiteraard ook nog daarna. Huwelijksfotograaf is voor mij iets waar ik dagdagelijks mee bezig ben. Ik volg de laatste trends op, volg online cursussen, heb goeie contacten met medefotografen en probeer steeds meer inspiratie op te doen. Ik zal jullie nooit als "klant nummer zoveel" behandelen maar wel als koppel. Ik tracht de allerbeste ervaring voor jullie te creëren, zowel voor, tijdens als na jullie grote dag. Service vind ik erg belangrijk, ik zal dus steeds paraat staan voor extra vragen of opmerkingen. Ik fotografeer in RAW. RAW heeft als voordeel dat foto's veel meer data bevatten, waardoor de uiteindelijke foto beter kan bewerkt worden en fouten tot een minimum herleidt worden. RAW-foto's zijn minder snel over- of onderbelicht, er zit veel meer detail in donkere en lichte ruimtes. De technische details ga ik je besparen maar het uiteindelijke resultaat is heel goed merkbaar. Nadeel, maar eigenlijk ook voordeel, is dat elke foto één voor één moet nabewerkt worden. Dat wil zeggen dat ik elke foto nakijk op witbalans, kleuren, contrasten.. elke foto wordt bovendien ook nog gestyled in de stijl jullie gewoon zijn van mijn website. Andere stijlen kunnen uiteraard ook.
 • Kunnen wij een album bij je kopen?
  Je kan bij mij een album kopen, vraag er naar bij ons kennismakingsgesprek.
 • Welk materiaal gebruik je?
  Ik gebruik een systeemcamera van Sony (Sony a7ii) en heb minstens 2 lenzen bij. Ik gebruik het liefst natuurlijk licht maar durf soms subtiel in te flitsen. Voor het avondfeest gebruik ik uiteraard mijn flitser. Voor de nabewerking gebruik ik Lightroom, dat is eigenlijk het kleine broertje van Photoshop. Zeg maar Photoshop Light.
 • Hoe en wat bewerk je aan de foto's?
  Ik gebruik enkel digitaal fotomateriaal en maak mijn foto's in het RAW-formaat. Dat heeft als voordeel dat ik nog elke foto maximum kan bewerken. Ik bewerk mijn foto's in Adobe Lightroom. Bewerkingen die ik standaard doe zijn vooral technisch, zoals kleurcorrectie, belichting corrigeren, bijsnijden, perspectief verbeteren, ruis verminderen, lenscorrecties... Daarna restyle ik elke foto naar mijn eigen stijl. Zie het een beetje zoals koken.. elke kok kan een omeletje bakken, maar elke kok doet het net een tikkeltje anders. Zo bewerkt elke fotograaf zijn foto's op een lichtjes andere manier. Bij het bewerken houd ik steeds rekening met de smaak van de klant. Zo houdt de ene meer van vintage en dromerig en de andere meer van strak en minimalistisch. Verder voorzie ik elke foto zowel in kleur als in zwartwit. Zo kunnen jullie zelf de mooiste foto's uitkiezen. Alle trouwfoto's ontvangen jullie op een USB-stick. Voor de online foto-gallerij selecteer ik zelf de mooiste foto's. Fotomanipulatie en retouches zijn niet in de bewerking inbegrepen. Ik 'verander' geen foto's, zoals een auto een andere kleur geven of die vervelende nicht wegwerken.. Mijn reportagestijl heeft de bedoeling om mensen en momenten zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Mijn bewerkingen zijn bedoeld om een foto nog mooier te maken zonder 'bewerkt' te lijken.
 • Maak jij ook foto's van de details en onze decoratie?
  Ik zorg altijd voor enkele foto's van jullie details en decoratie. Jullie hebben er wellicht veel tijd ingestoken om ze uit te kiezen en te plannen. Ik zorg ervoor dat ze mooi op de foto gaan om ze voor altijd te bewaren.
 • Krijgen wij een mix van kleur én zwart/wit foto's?
  Ja! Ik bewerk elke foto in kleur én zwart/wit. Jullie krijgen van elke foto beide bewerkingen in hoge resolutie. Deze geef ik je allemaal op een USB-stick. Voor de online-galerij maak ik zelf een ruime keuze van de mooiste foto's, dat kunnen dus zowel kleur als zwart-witfoto's zijn.
 • Kunnen we elkaar ontmoeten voor ons huwelijk?
  Uiteraard! Daar kijk ik zelfs naar uit. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben. Tenslotte zijn we tijdens jullie huwelijk bijna altijd samen. Het liefst spreek ik af om ergens een koffie te gaan drinken, vaak stel ik de 'Rooftop' te Massenhoven voor. Uiteraard kan ik ook tot bij jullie komen. Je kan een afspraak maken op mijn contactpagina.
 • Hoe kom jij gekleed op onze trouwdag?
  Ik kom het liefst casual chique. Draag altijd een hemd, een geklede broek en schoenen. Tenzij jullie een coconut-thema hebben want dan haal ik mijn Hawaii-shirt uit de kast!
 • Wanneer kunnen wij je best boeken?
  Mijn advies naar koppels die een huwelijk plannen is om als eerste de huwelijksfotograaf en de feestlocatie te boeken. Een trouwfotograaf kan maar 1 huwelijk per dag doen. Dit in tegenstelling tot een bloemist of een trouwkleedontwerper.. zij kunnen er meer per dag doen. Vanaf dat een huwelijksfotograaf geboekt is, kan hij geen ander huwelijk meer aanpakken die dag. Bij mij worden huwelijk soms tot 2 jaar op voorhand geboekt. Dus mijn advies is om zo snel mogelijk te boeken.
 • Wat als je nog nooit op onze trouwlocatie bent geweest?
  Als huwelijksfotograaf is het bedoeling jullie huwelijk vast te leggen zoals hij zich aanbiedt. Als professioneel fotograaf ben ik getraind om de juiste lichtinvallen op te zoeken en het fototoestel op een juiste manier in te stellen. Eigenlijk kan je overal mooie foto's maken, het is mijn taak om ze te vinden.
bottom of page